5 egenskaber dit barn udvikler ved at bygge Sculpto Boxes

5 egenskaber dit barn udvikler ved at bygge Sculpto Boxes

5 egenskaber dit barn udvikler ved at bygge Sculpto Boxes

Det er veldokumenteret, at leg med konstruktion og bygning giver børn flere læringsmæssige fordele – især i de tidlige år.

At lege og eksperimentere med forskellige konstruktioner, er nemlig bevist at have betydning for, hvordan børn forstår og udfører forskellige opgaver. Denne slags leg er derfor også blevet fast del hos skoler for at hjælpe børns udvikling. Vi ved, at børn lærer nye egenskaber hurtigere end voksne og derfor er udforskende leg utroligt givende for børn. Sculpto Boxes tager netop denne leg til nye højder og giver børn rig mulighed for udforske nye kreative projekter, der både er sjove at samle og bygge, og som bagefter kan leges med eller har en anden praktisk funktion.

 

At bygge og samle forskellige projekter er en fantastisk måde at gøre læring spændende og sjovt!

Når børn er engageret i denne type leg, vil du sikkert lægge mærke til, at de begynder at undre sig og spørge ”hvad hvis jeg gør dette?” – som netop indikerer, at de udfordrer sig selv. Det sker allerede når børnene er helt små og f.eks. bygger et tårn. Det kan nemlig gøres på flere måder inden tårnet vælter, så hvordan finder de frem til den bedste konstruktion? Selvom dette  virker som simple aktiviteter, vil legen stimulere barnets hjerne og dermed deres måde at tænke og forstå verden omkring dem!

Ny forskning viser desuden, at legebaseret læring er mere effektiv med bedre læringsresultater sammenlignet med direkte instrukser, specielt de første skoleår. Men også større børn har godt af at lære gennem fysiske aktiviteter og byg-selv leg, da det både motiverer og inspirer læring.

Her er blot 5 egenskaber, som byg-selv leg og Sculpto Boxes hjælper med at udvikle:

1. Kreativitet

Alle mennesker udfordres på et tidspunkt til at tænke kreativt, og ofte sker det, når man mindst forventer det. Det er derfor til barnets fordel, hvis de lærer at tænke kreativt fra barnsben, da det træner hjernen til at tænke i andre baner. Hvis barnet lærer at tænke ’ud af boksen’ og forstår at tænke anderledes, når de skal løse en opgave, kan dette bestemt hjælpe dem langt ud i voksenlivet! Alle Sculpto Boxes består af kreative projekter, som engagerer dit barn til at skabe noget selv - omend barnet er 6 eller 15 år, så er det aldrig for sent at øve sin kreativitet!

2. Problemløsning

Gennem leg med byg-selv konstruktioner, vil dit barn lære, hvad der fungerer og hvad der ikke gør. Ved at forsøge sig frem og fejle, kan børn nemlig lære at skabe struktur og ændre metode for at komme i mål med opgaven. Det er vigtigt for børn i alle aldre at forstå, hvornår man må ændre sin strategi for at løse en opgave. At overkomme problemer og forstå, hvornår noget lykkedes vil derfor altid forbedre barnets evne til at problemløse.

3. Finmotorik

Især småbørn udvikler deres grovmotorik ved at strække, bevæge og bruge deres arme og hænder i byg-selv projektet. Men også ældre børn har godt af at træne deres finmotorik i fingre og hænder, som f.eks. sker når de bygger deres Sculpto Box. Finmotorikken er vigtig at træne, for at udvikle kroppens bevægelse og barnets kontrol af kroppen.

4. Samarbejde

Børn er ofte glade for at være sammen om byg-selv konstruktioner, som også hjælper dem med at udvikle deres samarbejdsevner, når de skal løse opgaver eller bygge noget sammen. Det kan være så simpelt som at række hinanden en limstift eller pensel – ved at hjælpe hinanden, vil det nemlig styrke deres sociale evner og gøre dem til en bedre team player!

5. Hånd-øje-koordination
Børn bruger altid deres hånd-øje-koordination, når de bygger eller samler noget. Så snart barnet vil flytte en klods, vil barnets øje sende visuelle informationer til hjernen, som fortæller dem hvor deres hånd er og hvordan klodsen skal placeres og bevæges. Det er derfor rigtig god træning for børn, så de bedre forstår det fysiske rum og deres egne bevægelser.

Leg med flere forskellige byg-selv og krea-projekter hjælper børns selvtillid og fremmer selvstændig læring.

Når børn får mulighed og frihed til at bygge og lege, lader det også barnet tænke selvstændigt og tage beslutninger ud fra tidligere erfaringer. Dermed kan barnets leg og erfaring betyde, at det bliver lettere for dem at tilegne sig nye egenskaber.
Jo ældre barnet bliver, desto mere komplekse byg-selv-projekter vil barnet interessere sig for og lære af. Dette tager Sculpto Boxes selvfølgelig også højde for med forskellige linjer, der er tilpasset forskellige aldersgrupper og interesser.
Sculpto Boxes er skabt med særligt fokus på børn i alderen 6-15 år og giver masser af sjove oplevelser, der støtter dem i deres udvikling. Vælg den linje, der passer dit barns interesser og glæd jer til jeres næste kreative projekt!

Skriv en kommentar

* Nødvendig

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises